Dykkeklubben så lite fisk men fikk mye hasj

Publisert

En dykker klubb i Cabo de Gata (Andalucia) skal i hovedsak ha fokusert sin maritime virksomhet rundt det å hente inn hasj fremfor å se på fisk og livet i havet. Politiet mener dykkerklubben skal ha smuglet inn 707 kilo hasj.

Pasta og hasj i Almeria

En av de hovedmistenkte er en 54 år gammel mann fra Italia og politiets flere måneder lange operasjon fikk dermed navnet «Operasjon Tortellini».

Politiet valgte å slå til mot dykkerklubben da man så en overlastet kassebil stå utenfor lokalet. Inni bilen så man store «baller» som avga en lukt som kunne tilsi at det trolig var hasj.

I etterkant av det første beslaget slo politiets innsatsgruppe «GAR» til mot flere boliger hvor man beslagla både datautstyr og maritimt navegasjons-utstyr. To spanjoler ble arrestert i disse aksjonene.

Smuging av hasj via kysten av Almeria har økt siste årene. Da politiet har økt aktiviteten lenger syd hvor de jakter på flyktningebåter, noe som også påvirker de som smugler narkotika fra Marokko til Spania hvor etterspørselen etter hasj er høy.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter