Drap i Mijas var bestillings-drap

Publisert

Spansk politi har lagt frem forløpet til drapet hvor en 38-åring ble skutt ned og drept, utenfor boligen sin i Mijas-urbanisasjonen Riviera del Sol, ikke langt fra Calahonda og den norske sjømannskirken på Costa del Sol.

En bestillingsmorder skal ha reist fra England til Barcelona hvor hentet en leiebil. Derifra kjørte han til Costa del Sol hvor han observerte offeret over flere dager. Formålet var å kartlegge hans vaner og rutiner.

Drapsmannen slo endelig til 21. november da han skjøt offeret fem ganger i det han var på vei hjem i bilen. Offeret var en 39-år gammel brite. Drapet skal ha vært en «hevn» som del av den narko-krigen man lenge har sett mellom bander som smugler hasj og marihuana fra Spania til Storbritannia.

Det er spansk Guardia Civil som har etterforsket saken og har etterlyst to Briter i forbindelse med drapet i Mijas. Den ene av de to er arrestert i Storbritannia og fengslet for andre kriminelle forhold. Den andre er pågrepet i Spania hvor han nå sitter i varetekt i Murcia.

Politiet antok allerede fra starten av etterforskningen at drapet kunne være relatert til narko-miljøet på Costa del Sol. Offeret hadde et langt rulleblad for handlinger knyttet til narkotika.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter