Costa del Sol har blitt en magnet for digitale nomader

Publisert

Det mest populære området for disse yrkesutøverne er det såkalte “gylne triangelet” (Marbella, Estepona og Benahavís), takket være klimaet, den strategiske beliggenheten og den høye livskvaliteten.

Costa del Sol og spesielt Marbella har de siste årene blitt en magnet for digitale nomader, ifølge en rapport publisert av eiendomsmegleren Pure Living Properties. I rapporten heter det at det har vært en økning på 40 prosent i etterspørselen etter boliger for digitale nomader i Marbella, særlig når det gjelder langtidsleie av eksklusive villaer og leiligheter“.

Det mest populære området for disse yrkesutøverne er det såkalte gylne triangelet (Marbella, Estepona og Benahavís), takket være klimaet, den strategiske beliggenheten og den høye livskvaliteten.

Rapporten, som heter “Digital Nomads in Marbella and the Costa del Sol: A high-end real estate sector perspective”, fremhever økningen på 2400 prosent i antall søk etter “digitale nomader” de siste fem årene i Spania, et tydelig tegn på den økende interessen for denne livsstilen.

Profilen til den digitale nomaden som velger Costa del Sol, er ung: generasjon Z og Millennials, ifølge en fersk studie utført av Junta de Andalucía. I motsetning til den vanlige oppfatningen om at de fleste digitale nomader er enslige, viser studien at 70 prosent av dem som kommer hit, faktisk er par. Det er derfor et økende behov for å tilpasse ikke bare turisttilbudet, men også eiendomsmeglerne til par og familier.

Tredje mest populære land

Disse funnene understøttes av en studie fra plattformen Flatio, som viser at over 50 prosent av de digitale nomadene er under 40 år, og at de ønsker å bo nær kysten (46,6 prosent) og vil ha sol. Spania, og spesielt Costa del Sol, er det tredje mest populære landet for disse yrkesutøverne, etter Portugal og Thailand, og er mer populært enn Brasil og Madeira.

Det er en “økende etterspørsel etter eiendommer som ikke bare tilbyr luksus og komfort, men også funksjonalitet og tilkoblingsmuligheter”, sier Javier Nieto, administrerende direktør i Pure Living Properties. “Våre digitale nomadekunder er først og fremst på utkikk etter rom som kombinerer ergonomiske og rolige arbeidsområder med eksklusive fritidsaktiviteter. Dette omfatter alt fra velutstyrte hjemmekontorer til høyhastighets internettforbindelser og uteområder som gjør det mulig å balansere arbeid og fritid”, sier han.

Det varme klimaet, den økonomiske utviklingen, det store utvalget av tjenester og ikke minst livskvaliteten gjør Costa del Sol til et av de mest attraktive stedene å bo i Spania. Estepona, Marbella og Benalmádena er blant de fem spanske byene med høyest befolkningsvekst i landet, og fjernarbeidere bidrar til denne veksten.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter