Corona-viruset: Strengere regler kan være på vei for Costa del Sol

Publisert

Selv om veksten i nye virus-smittede nå flater ut vil myndighetene i Andalucia fredag holde et møte hvor man vil legge frem analyser av situasjon og vurdere å stramme inn på smitte-tiltakene.

Myndighetene har påpekt at man har et system hvor man hver 15. dag evaluerer status i Andalucia. Neste evaluering blir nå 13. august.

Andalucia her både under karantene-perioden denne våren og i etterkant stort sett hatt Spanias laveste smittetall. Etter at folk igjen begynte å reise, gå ut på restauranter etc har man sett en forventet økning man nå vurderer hvordan man best kan håndtere.

Det er nå 31 punkter hvor man har registert smitte i Malaga-provinsen. Størsteparten av disse er på Costa del Sol.

Analyser av de som har blitt smittet av Corona-viruset siste ukene viser at folk smittes av sine egne venner og familie primært. Svært mange av de smittede er ungdom som smittes når de samles i grupper. I tillegg har mange smitte-tilfeller kunne spores tilbake til uteliv/natteliv. Myndighetene har flere steder skjerpet kontrollen mot nattklubber som ofte har vært en smittekilde. Det snakkes om å stramme inn på driften av denne type bedrifter.

Antallet pasienter med Corona-virus er doblet siste to ukene i provinsen. 110 er nå innlagt på sykehus i Malaga, 20 av dem på intensivavdeling. Til sammenlikning var 2.708 smittede på sykehus i Andalucia 30. mars, 438 var på intensivavdeling i Andalucia 31. mars.

Under nedskaleringen fra Europas-strengeste Corona-tiltak i Spania var det den nasjonale regjeringen som tok beslutningene. Regionale myndigheter har nå overtatt myndigheten over situasjonen i sin region, de kan selv både stramme inn og åpne opp i tråd med situasjonen i sin del av Spania.

Arrangerte tyrefekting med for stort publikum

Junta de Andalucia undersøker nå et arrangement man gjorde forrige uke i Cadiz. Kulturen rundt tyrefekting er primært knyttet til Andalucia i Spania. Man undersøker nå om man ved et slikt arrangement brøt reglene om å maks slippe inn 50% av normalt tillatte publikum.

Brudd på dagens regelverk som skal forhindre smitte kan føre til bøter fra 100 Euro og opp til 600.000 Euro.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter