Automatisk vanning kan redde Marbellas sanddyner

Publisert

I Marbella jobber man for å beskytte sanddynene fra erosjon fra vind og regn. Det er til nå plantet furutrær for å bedre holde på sanden.

Kommunen legger nå ut rundt 600 meter med rør for automatisk vanning i området Barronal de la Morena ved El Rosario-Las Chapas. Målet er at dette skal få busker og urter til bedre å slå røtter, overleve og på dette viset holde på sand og sanddynene. Dynene i seg selv er viktige for økosystemet da de skjermer for vinden og mange planter vokser bare i le av sanddyner.

700 planter skal plasseres ut i området og det er stiftelsen «Produnas» som er katalysator for prosjektet som involverer både kommunen og det lokale vannverket.

Kysten av Spania har lenge vært under sterkt press fra bebygging og turisme som ødelegger standsonens naturlige vegetasjon som tidligere har vært en naturlig beskytter for erosjon. Bekymrede naboer ser mange steder sjøen komme nærmere og strendene bli mindre. Og når vinterstormene kommer ser man flere steder bølger kommer farlig nære boliger. I Guardamar på Costa Blanca må en rekke boliger rives da de er på vei ut i havet.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter