13.8 C
Alicante
30.4 C
Málaga
19.1 C
Las Palmas de Gran Canaria

Åpner strendene på søndag

Adkomstveiene til strendene i Marbella fjernes søndag morgen, samme dag det blir lov for barna å ta seg en tur utendørs for å leke, sykle eller spasere.

Rådhuset i Marbella sier det er nødvendig å bruke alt offentlig areale når barna nå endelig skal få komme seg utendørs. Kommunen vil unngå at man blir «presset sammen» i parker og ikke minst langs strand-promenaden i Marbella.

– Det er meningsløst at folk samles langs promenaden mens stranden er stengt av, sier Marbellas ordfører Angeles Muñoz til avisen El Sur.

Kommunen i Marbella beordret byens 27 kilometer strender stengt lørdag 14. mars noen timer før statens deklarering om unntakstilstand. Den gangen var det de regionale myndighetene, Junta de Andalucia, som beordret strendene i Andalucia stengt for folk.

Marbellas ordfører peker på at man i Andalucias innland nå tillater at folk går på tur i utmarka. Angeles Muñoz mener det da bør være ok at man langs kysten åpner strendene.

Slik er de nye reglene for barna fra og med 27. april:

Barn opptil 14 år kan gå ut i følge med voksne. De kan bli med på butikken og andre ærend i tillegg til å spasere en enkelt tur. Ungdom fra 15 til 17 år kan gjøre de samme aktivitetene alene.

Barna i Spania får nå gå ut en time hver dag. En gang mellom klokken ni på morgenen og ni på kvelden. De kan ta med seg egne leker ut og bruke ting som sykkelen eller sparkesykkel. Maske er anbefalt men ikke påbudt.

Når barna spaserer en tur eller sykler må de holde seg maks en kilometer fra deres hjem.

Relaterte saker

- Advertisement -