23.8 C
Alicante
30.4 C
Málaga
26.1 C
Las Palmas de Gran Canaria

22-åring dømt for uaktsomt drap på veskenapper

En ung mann som slo ned en veskenapper på gaten i Fuengirola er dømt til to års fengsel for uaktsomt drap. Domfelte må også betale en erstatning på 180.000 euro til avdødes familie. Guttens forsvarer mener dommen gir «feil beskjed» til samfunnet ved å straffe en solidarisk handling.

Den tragiske ranssaken i Fuengirola går tilbake til 2015 da gutten var i slutten av tenårene. Gutten kom til unnsetning etter at raneren og hans kvinnelige partner hadde slått kvinnen og ranet til seg vesken.

I et forsøk på å redde kvinnens veske skal gutten ha slått raneren to ganger. Raneren falt i bakken og døde to dager senere av hjerneblødning.

Guttens forsvarer mener dommen fra retten i Málaga gir «feil beskjed» til samfunnet, ved å straffe en «solidarisk handling». I en uttalelse til media sier advokaten at dommen gir et signal om at det er bedre «å se en annen vei» enn å forsøke å hjelpe.

Forsvareren påpeker overfor media at avdøde på 42 år var en ettersøkt kriminell i Spania og ikke ville lidd de samme «tragiske, fatale og uønskede konsekvensene» dersom han ikke hadde en hatt en bakgrunn i rusmisbruk og alkoholisme. I tillegg til fengselsstraffen på to år, må gutten betale erstatning til avdødes barn på 180.000 euro.

 

Relaterte saker

- Advertisement -