2023 på vei til å bli rekordår for turismen på Costa del Sol

Publisert

Andalucía er på vei til å slå besøks-rekorden fra det historiske året 2019, med 33 millioner turister ved årets slutt. Frem til september, dette året, har man tatt imot 27,2 millioner feriegjester, én million flere enn i 2019.

Flest briter

Verdens største reiselivsmesse arrangeres nå, den tre dager lange World Travel Market (WTM) i London. Andalusiske destinasjoner har spådd at 2024 vil bli året da regionen gjenoppretter det historiske antallet britiske turister i det som er det viktigste internasjonale markedet for Andalucía og Costa del Sol.

Prognosen ble offentliggjort da fagfolk fra reiselivssektoren strømmet til ExCel-messesenteret i London på messens første dag. Under den offisielle åpningen av Andalucía-regionens stand kom presidenten for Juntaen, Juanma Moreno, med dagens første store kunngjøring. Etter å ha avslørt at sommerturismen har vært den beste i regionens historie, kunne han fortelle at Andalucía er på vei mot rekorden med 33 millioner turister ved årets slutt. “Vi er på vei i riktig retning. Det gjenstår fortsatt et siste hinder i årets siste måneder, men vi er veldig optimistiske”, sa han og forklarte at regionens destinasjoner frem til september har tatt imot 27,2 millioner feriegjester, én million flere enn i det historiske året 2019. I tillegg opplyste han at mer enn tolv millioner besøkende har valgt å feriere i regionen mellom juli og september, et tall som aldri tidligere har blitt nådd.

850 000 flere besøkende enn i fjor og 600 000 flere enn i perioden før pandemien

“Det er første gang dette tallet er oppnådd. Det betyr 850 000 flere besøkende enn i fjor og 600 000 flere enn i perioden før pandemien”, forklarer han. Men i tillegg har disse turistene brukt mer penger enn noen gang tidligere, med et gjennomsnittlig døgnforbruk på 78,70 euro, fire mer enn tidligere. Og som om ikke alt dette var nok til å garantere Andalucía-regionens tiltrekningskraft, påpekte Moreno at turistenes vurdering etter oppholdet har steget til nesten enestående, nærmere bestemt med en score på 8,8 av ti.

Juntaens president fremhevet betydningen av det britiske markedet og World Travel Market-messen, som han sa “gjør London til verdensturismens mekka”. Moreno sa at han var overbevist om at dette markedet, som står for 23 % av de internasjonale reisende, vil ta seg helt opp igjen neste år. “Andalucía er på full fart tilbake i Storbritannia og er i ferd med å posisjonere seg som et foretrukket reisemål. På WTM arrangeres det viktige møter med turoperatører og flyselskaper, der vi må overtale dem til å ta hensyn til regionen i planleggingen”, sier han.

Når det gjelder flyforbindelser, kunngjorde presidenten for Juntaen at de to største arrangementene i verden med fokus på dette temaet vil bli avholdt i Andalucía neste år og i 2025. Granada vil være vertskap for det årlige toppmøtet Capa Airlines Leader Summit, som vil samle 250 flyselskaper fra hele verden i 2024, og Sevilla vil være vertskap for den tre dager lange konnektivitetsmessen Routes i Europa i 2025.

“Begge arrangementene vil potensielt bety et stort sprang for flyforbindelsene i Andalucía, styrke de fem flyplassene og påvirke hele regionen med en parallell agenda. Det er to ekstremt verdifulle løft for merkevaren Andalucía, som vil hjelpe oss å fortsette å vokse”, sier han.

Flere flyseter

Med samme optimisme forsikret presidenten for Turismo Costa del Sol, Francisco Salado, at “2024 vil bli året da den britiske turismen kommer tilbake på samme nivå som i det historiske året 2019”, og kunngjorde at turistrådet har planlagt å investere nesten én million euro i markedsføring av Malaga-provinsen i Storbritannia i løpet av neste år. Salado fremhevet Costa del Sols uslåelige posisjon når det gjelder volumet på det britiske markedet i Andalucía og Spania. “Feriereisende fra Storbritannia som overnatter i Malaga, utgjør 70,3 % av de som overnatter i Andalucía og 9,3 % av de som overnatter i Spania. Overnattingene de genererer, utgjør 79 % av overnattingene i Andalucía og 8,5 % av overnattingene i Spania. Og når det gjelder britiske ankomster til Malaga lufthavn, utgjør de 88,3 % av alle ankomster i Andalucía og 12,5 % av alle ankomster i Spania”, sa han og la til at Turismo Costa del Sol innen 2024 har til hensikt å “gjenerobre dette viktige markedet”. I den forbindelse opplyste han at det neste år vil bli gjennomført mer enn 20 reklamekampanjer for å nå dette målet.

Han påpekte også flyselskapenes engasjement for destinasjonen og sa at flyselskapene styrker forbindelsene mellom Malaga og Storbritannia denne siste delen av året. Presidenten for Turismo Costa del Sol forklarte at de har satt opp 14,4 % flere flyseter til Malaga. Konkret sa han at åtte flyselskaper vil fly til 17 engelske byer eller større tettsteder frem til desember. “Prognosene for de tre siste månedene av 2023 indikerer en betydelig økning i tilbudet av seter fra det britiske markedet til Malaga, noe som tilsvarer ca. 85 000 flere passasjerer”, sa han og bemerket at med unntak av Belfast og Southampton, som har redusert flykapasiteten, har resten økt den.

London er igjen på førsteplass med god margin, etterfulgt av Manchester, som er de to største byene når det gjelder antall passasjerer.

Salado forteller at mer enn 668 000 seter har blitt tilbudt i denne perioden fra Storbritannia, og at syv av de åtte flyselskapene har økt tilbudet. Alle unntatt Wizzair. Derimot er det Ryanair som har lagt ut flest seter på markedet, med en økning på 109 %, etterfulgt av easyJet, Jet2.com og British Airways.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter