Vanskelig å få NIE-nummer

Publisert

Lange ventelister hos Policia Nacional og Extranjeria i Alicante-provinsen gjør at mange som trenger NIE-nummer for kjøp av bolig i Spania må ta turen til en av nabo-provinsene Murcia eller Almeria.

Utbyggerne i Alicante-provinsen melder at mangelen på ledige timer hos politiet i regionen skaper problemer for salget av boliger til utlendinger. Rundt halvparten av nye boliger som selges i provinsen kjøpes av utlendinger som trenge et spansk personnummer (NIE nummer) for å formalisere kjøpet.

Større utbyggere har hatt personale på jobb i helgene. For på denne måten å booke de ledige timene som dukker opp via websiden til politiet disse dagene.

Må vente to måneder i Torrevieja

I Torrevieja, Orihuela og Elda er de neste ledige timene om to måneder.

I regionen har det ofte vært problemer og en langsom prosess å få avtale med politiet om slike formaliteter. Pandemien førte til lukkede kontorer og med det et stort etterslep av saker. Spanjolene må bruke de samme kontorene for å få fornyet sine egne ID-kort, DNI.

Les SpaniaPostens guiden: Hva er NIE og hvordan søker man

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter