Vanskelig å få NIE-nummer

Publisert

Lange ventelister hos Policia Nacional og Extranjeria i Alicante-provinsen gjør at mange som trenger NIE-nummer for kjøp av bolig i Spania må ta turen til en av nabo-provinsene Murcia eller Almeria.

Utbyggerne i Alicante-provinsen melder at mangelen på ledige timer hos politiet i regionen skaper problemer for salget av boliger til utlendinger. Rundt halvparten av nye boliger som selges i provinsen kjøpes av utlendinger som trenge et spansk personnummer (NIE nummer) for å formalisere kjøpet.

Større utbyggere har hatt personale på jobb i helgene. For på denne måten å booke de ledige timene som dukker opp via websiden til politiet disse dagene.

Må vente to måneder i Torrevieja

I Torrevieja, Orihuela og Elda er de neste ledige timene om to måneder.

I regionen har det ofte vært problemer og en langsom prosess å få avtale med politiet om slike formaliteter. Pandemien førte til lukkede kontorer og med det et stort etterslep av saker. Spanjolene må bruke de samme kontorene for å få fornyet sine egne ID-kort, DNI.

Les SpaniaPostens guiden: Hva er NIE og hvordan søker man

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter