Utreder å forby ikke-residente å kjøpe bolig

Publisert

Målet er å forby ikke-spanjoler som ikke er registrert bofast å kjøpe bolig. Det er delstats-regjeringen for Balearene, øygruppen som inkluderer Mallorca og Ibiza, som nå har satt i gang en studie som er ment å se på konsekvensene av et slikt radikalt forslag for den populære øygruppen.

Det er partiene PSOE (Det spanske arbeiderpartiet) samt Podemos (Et relativt nytt venstre-populistisk parti) som sammen med Més har gått inn for dette. Ideen har de fått fra Canada hvor man nylig innførte en slik lov etter å ha sett boligmarkedet gå opp med 44% på bare to år etter et storinnrykk av kjøpere. Det var under pandemien at man så blant annet amerikanere handle eiendom i Canada.

Fra før av har både Danmark og Malta lovverk som krever at han har bodd i landet i en periode før man kan kjøpe bolig. Australia og New Zeeland har også restriksjoner på utlendingers kjøp av bolig.

Feil løsning på problemet

Eksperter på boligmarkedet sier problemet ikke er at for mange utlendinger kjøper. Problemet på øygruppen er at det er for få boliger for salg og at det bygges for lite. Eiendomsmeglernes forbund på Balearene sier regionen “mangler” 16.000 nye boliger.

Utlendinger utgjorde i første halvdel av 2022 20.3% av kjøperne. Andre halvår sank dette til 15.92%. Begge tallene er uansett langt over normalen i Spania.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter