Utlendinger tar stadig større andel av boligmarkedet

Publisert

Utenlandske statsborgere som kjøper bolig i Spania utgjør nå 21.1% av transaksjonene. Dette er den høyeste andelen av markedet man har sett noensinne. Også snittprisen på 2.600 Euro pr kvadratmeter er det høyeste man har sett utlendinger betale i Spania. Den høye snittprisen er et resultat av både stigende priser i Spania samt at utlendinger velger boliger med bedre beliggenhet og høyere standard enn den jevne spanjol.

Det er data fra spanske notarer som viser dette.

I perioden 2010 til 2021 utgjorde utlendinger 17% av markedet i snitt.

Svensker og briter

Det er britene etterfulgt av tyskere som står bak flest transaksjoner i Spania med over 14.000 og 15.000 transaksjoner hver. Deretter der er franskmenn og marokkanere som begge stod over for over 10.000 transaksjoner i 2022. Svenskene er de mest aktive fra Skandinavia med 4.741 kjøp i året som gikk. Det gir svenskene en niendeplass over de grupper utlendinger som kjøper flest boliger i Spania.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter