Utlendinger sto for halvparten av veksten i boligsalget

Publisert

Kanariøyene er en av de tre spanske regionene hvor utenlandske kjøpere hadde størst betydning for veksten i boligsalget i 2015. Det viser en studie om eiendomsmarkedet i Spania for første halvdel av 2016 fra BBVA Research som ble publisert i går.

Nesten halvparten av økningen i boligsalget på Kanariøyene var det utlendinger som sto for. Kun på Balearene og i Murcia hadde utlendinger større betydning for salget. Boligprisene på Kanariøyene steg med 3,6 prosent i fjor, ifølge BBVA Research. Alle spanske regioner unntatt Castilla-La Mancha hadde vekst i boligsalget fra 2014 til 2015, viser rapporten, og første kvartal av 2016 fortsatte den positive utviklingen. Utsiktene er også gode for årets andre kvartal, ifølge rapporten.

Kanariøyene er en av ni spanske regioner hvor antallet nye boliger økte i 2015. I Spania totalt økte boligslaget med 8,6 prosent i fjor. Salgs- og prisutviklingen i Spania kommer ifølge BBVA Research som følge av bedre tilgang på boliglån, større etterspørsel, lysere økonomiske utsikter og en et redusert overskudd av nye boliger på markedet.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter