– Utlendinger med bolig i Spania må få komme tilbake først

Publisert

Mens ambassadene tidlig i Corona-epedemien, måtte assistere sine borgere å komme seg til hjemlandene, er situasjonen nå motsatt. Tusener nord-europeere med bolig i Spania kontakter nå sine konsulater og ambassader i Spania og spør når man vil kunne reise tilbake til sine ferieboliger i solen.

Spesielt melder den tyske og de britiske konsulatene i Spania om ett stort antall henvendelser fra borgere som prøver å finne svar på når de kan komme seg tilbake til deres andre hjem i Spania.

Det er mulig å argumentere for at man sikkert kan åpne opp for de som har egne hus i Spania først. Det er enkelt å holde avstand til andre mennesker når man har en egen bolig. Turister som skal bo på hotell endre opp på ett relativt lite rom hvor de deler store arealer med ett hundretall fremmede, ofte fra mange forskjellige land.

Grensene stengte aldri for residente

Ikke bare er det mangelen på flyforbindelser som gjør “hjemreisen” vanskelig. Spania har stengt grensene for de som ikke er residente i landet. Altså de som har meldt fast bostedsadresse her ved å registrere seg i innenriksdepartementes register for utlendinger.

SAS har lagt ut billetter til Spania for salg med avreisedato fra midten av mai.

Registreringen gir utlendinger i Spania ett sertifikat, på grønt papir, på at man er bosatt i Spania. Merk at dette er separat fra en skattemessig utflytting / innflytting.

Ikke-residente må vente – håper eiere får komme først

De som ikke er registert som residenten må vente til regjeringen bestemmer at man vil åpne grensene for vanlig trafikk.

Bolig eiere i Spania har via deres konsulater tatt til orde for at man åpner opp for at de kan reise til deres eiendommer allerede før landet åpnes opp for vanlige turister.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: