Uro for økonomien bremser byggesektoren i Alicante-provinsen

Publisert

Veksten man siden 2014 har sett innen byggingen av nye boliger i Alicante-provinsen ser ut til å brekse opp.

Investorer er bekymret for de økonomiske konsekvensene av britenes Brexit og oppbremsingen av Europas økonomiske motor Tyskland. Spania har i praksis vært uten en styredyktig regjering i flere år og staten opererer på gamle budsjetter mens partiene ikke kommer til noen enighet om hvem som skal styre Spania.

Om man ser bort fra sosialboliger (VPO) har antallet søknader om å bygge nytt gått ned med 15% i Alicante provinsen siden 2018. Dersom dagens tendens fortsetter vil man i Alicante-provinsen ha godkjent rundt 6.600 nye boliger innen årets utgang mot 8.905 i 2018. I året som var toppåret når det gjelder igangsatte nybygg etter krisen.

Den største nedgangen ser man i Alicante by hvor det har blitt levert inn 18% færre byggesøknader. I resten av provinsen som da inkluderer turistområdene er aktiviteten høyere men likevel noterer man en nedgang på 9% i snitt.

Sammenliknet med rekordåret 2018 har også antallet søknader knyttet til oppussing og ombygging gått ned med 5%.

I Alicante provinsen er det Torrevieja og kommuner i nærområdet som Orihuela hvor byggeaktiviteten er høyest. I 2018 hadde kommuner som Alfaz del Pi og Altea så få nye byggeprosjekter at de ikke en gang nådde top ti listen over kommuners økning i byggeaktiviteten. Fra 2017 til 2018 økte antall byggeprosjekter med 17%.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter