Turistutleie presser boligprisene oppover

Publisert

Muligheten til å leie ut boligen til turister er med på å presse boligprisene oppover er konklusjonen til flere undersøkelser. Tjenester som Airbnb presser på for denne tendensen i de spanske storbyene og i turistområdene som på Costa Blanca har potensialet for inntekter ved turistutleie lenge vært en viktig faktor å regne med når man kjøper bolig.

De mest grundige undersøkelsene av dette relativt nye fenomenet som nærmest har “eksplodert” i mange storbyer er gjort i USA hvor man ser at deler av byer som Boston og Los Angeles nå ser at enkelte bydeler har blitt så dyre at mange ikke lenger har råd til å bo her. Utleiere øker leieprisene da de også ser gode muligheter for å eventuelt leie ut på korttid til turister.

I Spania ser man spesielt i Barcelona og på Balearene at turistutleie endrer karakteren på enkelte bydeler. Investorer kjøper leiligheter og hele bygg med tanke på utleie direkte til turister via plattformer som Airbnb.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter