Tror boligsalget vil øke mer

Publisert

Den spanske storbanken Bankinter tror boligsalget i Spania vil øke de to neste årene. I følge banken vil man i løpet av 2016 og 2017 se en vekst i markedet på rundt 20 prosent sammenliknet med i fjor. Skal man tro prognosene vil kvadratmeterprisen øke noe i løpet av 2016, men ikke mer enn 3 prosent i gjennomsnitt. Der etterspørselen er størst vil prisstigningen kunne komme noe høyere, anslått til rundt 5 prosent.

Totalt sett er det i følge Bankinter ikke lenger tvil om at det spanske boligmarkedet har gjenvunnet formen etter årene med nedgang. Den spanske finansinstitusjonen mener man også vil få en økning i antall nye eiendomsprosjekter fremover, men påpeker at utvikling vil ta tid. Banken viser til at det ble gitt langt flere byggetillatelser i 2015 enn året før. Banken tar forbehold om politiske endringer som kan påvirke utfallet, men mener at man etter hvert vil se vekst også her. Entreprenørdelen av markedet befinner seg for øyeblikket i en tilstand av lite eller ingen endring, men dette vil endre seg i løpet av de to neste årene, mener banken.

I følge tall fra Instituto Nacional de Estadística (INE) ble det totalt solgt 354.132 boliger i Spania i fjor, 11,1 prosent mer enn i 2014. I følge Bankinters prognoser vil dette salget øke til 420.000 boliger i år og 450.000 til neste år.

Les også: 11% vekst i boligmarkedet

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter