Tre typer boliger som kan stige i pris etter Corona-krisen

Publisert

I en analyse trekker man frem tre typer boliger som kan stige i pris i det folks ønsker og kjøpevaner endres som følge av måneder med karantene og Corona-virus.

Det er eiendomskonsulenten «Property Buyers» som har konkludert med de tre typene boliger man vil kunne se øke i verdi. Selskapet handler boliger på vegne av investorer og private kjøpere, som en slags «personal shopper» for boliger.

I følge selskapet vil disse tre bolig-typene bli mer attraktive:

Boliger med balkong, terrasse, pen utsikt eller hage.

Det er i dag langt vanskeligere å selge en bolig på grunnplan eller som vender inn i en bygård. De som kjøper bolig vil fremover ønske seg en bolig som har en attraktiv tilknytning til omgivelsene i form av en uteplass og eller utsikt.

Boliger i utkanten av urbane strøk

Mange har nå blitt vant til å jobbe over nettet. Mange arbeidsgivere har kjøpt inn utstyr som gjør det enklere å jobbe hjemmefra. Det vil bli mindre viktig for mange å bo sentralt for å enklere komme seg til og fra jobb. Forvent at gode boliger i utkanten av byen vil bli mer interessante. Det samme gjelder boliger i «sekundære hovedstader». Altså byer som ligger nærme storbyene uten å være en provinshovedstad.

Utleie-objekter med god beliggenhet

Børsene har falt kraftig. Utleiemarkedet har vært svært godt i Spania i mange år nå. Utleieprisene er koblet noe bort fra salgsprisene. Regn derfor med at mange investorer vil se etter attraktive boliger de kan kjøpe for å leie ut. Små leiligheter på 40 til 50m2 gir god avkastning.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter