To av ti turister vil kjøpe bolig

Publisert

To av ti turister på ferie i Spania ønsker egen feriebolig i Spania. Det fremgår av en spørreundersøkelse gjennomført av eiendomsselskapet Iberia Real Estate. De siste årene har antallet besøkende til Spania økt betraktelig. Foruten solen, strendene og kulturen, skal noe av årsaken være at Spania regnes som et trygt land. Mange kjøper boligen fra banker som sitter på store eiendomsporteføljer og selger til mer overkommelige priser, noen ganger ned mot femti prosent av markedspris.

I følge Iberia Real Estates undersøkelse er det tyskere som er mest interessert i hus i Spania. Turiststeder langs kysten av Benidorm, Catalonia og Mallorca lokker mest. Samtidig ser man at utenlandske kjøpere stadig viser større interesse for mer utradisjonelle steder lenger syd i Andalucia og nord i Cantabria og Galicia. Man ser også en økt interesse for eiendommer som ligger inn fra kysten der prisene er lavere.

Spania mottar over 60 millioner besøkende i året, et tall som bare har økt de siste årene. Foruten solen, strendene og kulturen, regnes Spania som et relativt trygt land. De siste årene med terrorangrep i blant annet Tunisia, Frankrike og Egypt regnes som noe av grunnen til at flere velger Spania, skriver avisen ABC.

Les også: Spania enda mer populært

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter