Takseringsbyrå: 3.8% prisvekst på bolig i Spania siden 2017

Publisert

Spanske boligpriser har i gjennomsnitt økt med 3,8 prosent fra i fjor. Det viser beregninger fra takseringsbyrået Tinsa fra første kvartal i år. Prisene har gått jevnt oppover siden 2014, men har det siste året vist tegn til en noe raskere stigning enn tidligere. Førts og fremst er det storbyer som Madrid, Barcelona og Valencia som trekker nivået opp samt populære feriebyer som Palma på Mallorca.

Også salget av boliger fortsetter å øke i årets første måneder. I følge Tinsa ble det i løpet av februar solgt 41.480 boliger, en økning på over 16 prosent sammenliknet med samme måned i fjor. I januar var økningen på 23 prosent.


Frykter lokale boligbobler

Prisutviklingen i storbyene og på populære feriesteder har fått enkelte eksperter til å frykte en ny boligboble i Spania. Tinsas sammenlikning av prisnivået fra første kvartal i fjor til første kvartal i år avslører et taktomskifte det siste året som i følge avisen El País allerede er blitt tolket som tegn på oppheting av markedet. I Madrid har prisene det siste året økt med hele 17 prosent, i Palma de Mallorca 14, 7 prosent, i Barcelona 11 prosent og i Valencia 8,5 prosent.

Les også: Bolig: Raskere prisstigning enn før

Mye tyder imidlertid på at tendensene er lokale, knyttet til enkelte byer og enkelte nabolag. Allerede i fjor høst kom kredittratingbyrået Fitch Ratings med en analyse som tilsa kunstig høye priser lokalt i Madrid og Barcelona.

Les også: Flere solgte boliger og høyere priser også i 2018 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter