Stort luksusmarked på Costa Blanca

Publisert

Mer enn hver femte luksusbolig for salg i Spania ligger på Costa Blanca og Spania ligger er det landet i Europa hvor det omsettes flest boliger i dette segmentet. I følge storavisen El Mundo er det rundt 60.000 boliger i luksusklassen for salg i Spania. 22% av disse ligger i Alicante provinsen.

I gjennomsnitt har kjøperne i dette segmentet et budsjett på 1.8 millioner Euro provinsen sett under ett. Byer som Benidorm skiller seg ut med høyere priser og høyere budsjett. 3.1 millioner Euro er snittprisen for boliger i toppklassen i turistmetropolen. Benissa og Villajoyosa har også et godt utvalgt av boliger i den øverste prisklassen. Byer som Alfaz del Pi, Benitachell og Elche har ifølge El Mundo også en rekke boliger i luksusklassen men med langt lavere priser, i gjennomsnitt 700.000 Euro.

 

I byer som Altea, som har bydeler med noen av Costa Blancas dyreste boliger, skiftet mange utbyggere fokus mot luksusmarkedet som konsekvens av få tilgjengelige tomter og lav omsetning av mer «normale» boliger under kriseårene. Den øvre delen av markedet holdt seg relativt bra gjennom krisen og det konstrueres nå langt flere boliger i prissjiktet mellom 1.5 til tre millioner Euro i området Altea Hills, Sierra Altea, Mascarat og Campomanes.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter