Størst boligaktivitet i syd

Publisert

Vega Baja bygger flere boliger enn noe annet område på Costa Blanca. Det skriver avisen Información. Den lokale eiendomsbransjen regner med at salg av nye boliger i år vil øke med rundt 40 prosent. Interessen fra utlandet er avgjørende for markedet.

Vega Baja del Segura, der Torrevieja og Orihuela er de to største byene, er det distriktet som for tiden opplever størst aktivitet i byggebransjen i hele Alicante-provinsen. To av fem nye boliger bygges her. Aktiviteten muliggjøres av interessen fra utenlandske kjøpere, med blant annet skandinaver, tyskere, nederlendere og belgiere. I fjor ble det solgt 409 helt nye boliger. I år regner bransjen med at salget skal komme opp i over 700 enheter, en økning på rundt 60 prosent.

På landsbasis viser tall fra spanske notarer at salg av eiendom til utenlandske kjøpere i tredje kvartal økte med 25 prosent sammenliknet med samme tid i fjor. Det skal være niende kvartal på rad at det går oppover. Alicante med Costa Blanca er den provinsen i Spania der etterspørselen for øyeblikket er størst.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter