Større tilbud av boliger på Costa Blanca

Publisert

Alicante-provinsen og Costa Blanca har størst andel bruktboliger til salgs i Spania. Over fem prosent av alle provinsens registrerte hus og leiligheter er til enhver tid på markedet. Tallet er godt over gjennomsnittet for hele Spania, en andel som ligger på litt over tre prosent. Statistikken gjelder ikke nye prosjekter, kun bruktboliger.

Markedet på kysten er preget av en stor del ferieboliger og tilflyttere som kjøper. Det er enklere for selgere å legge ut ferieboligen sin for salg enn sitt eget hjem, noe som fører til at mange boliger legges ut for salg fordi eieren vil “prøve”. Tilflytterne vil også i større grad enn andre selge sin bolig etter en tid som de blir bedre kjent med området. Mange kjøper en annen bolig i området. Den høye omløpshastigheten er med å forklare hvordan det langs kysten er rom for så mange eiendomsmeglere.

Eiendomsportalen Idealista har sammenliknet sine tall med statistikk fra spanske myndigheter (Ministerio de Fomento). Resultatet er en oversikt der Alicante topper listen over provinser i Spania som har størst andel bruktboliger til salgs. Av totalt 1.289.595 registrerte boliger er hele 5,4 prosent til salgs. Det vil si 69.334 boliger. I absolutte tall er det imidlertid Barcelona-provinsen som kommer høyest med 70.778 hus og leiligheter til salgs, en andel på 2,7 prosent av totalen på 2.627.671 boliger.

I følge tall fra spanske myndigheter finnes det cirka 25,6 millioner registrerte boliger i Spania. Av disse er totalt 793.000 til slags, en andel på 3,1 prosent. Statistikken gjelder ikke nye prosjekter, kun bruktboliger. 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter