Store forsinkelser for nybygg og oppussinger

Publisert

Corona-krisen har forsinket og stoppet opp 5000 nye boliger bare i Alicante-provinsen. I hele Valencia-regionen regner man med det er rundt 15.000 boliger som blir forsinket på grunn av byråkratiske hinder som har forblitt uløst som følge av at administrasjonen i flere måneder stoppet opp.

Corona-krisen har redusert arkitektenes aktivitet med 30% i Valencia-regionen. En undersøkelse utført av arkitektforbundet i Valencia regionen viser at arkitektene har over 400 uløste henvendelser liggende på lokale rådhus og andre steder i byråkratiet. Det dreier seg om byggetilatelser for nybygg (obra nueva) og tillatelser til oppussinger (obra menor).

Blir det mangel på nybygg?

Forsinkelsene skapt av byråkratiet denne våren kommer på toppen av den store nedgangen i antall byggesøknader man så etter «boomen» i 2018. Investorene i Spania ble langt mer forsiktige som følge av politisk usikkerhet nasjonalt og global økonomisk uro. Det betyr at selv om det bygges og ferdigstilles mange nybygg nå vil man se færre og færre av dem komme på markedet samtidig som tilbudet i denne «nisjen» er begrenset.

Aktiviteten var igjen på vei opp noen måneder tilbake. I perioden januar til mars ble det påbegynt 2068 nye boliger i Alicante-provinsen. Dette er 41% mer enn siste kvartal 2019 og 11% mer enn samme perioden i 2019.

Orihuela og Marina Alta

80% av de forsinkede tillatelsene i hele Valencia-regionen, ligger på vent i syv kommuner i Alicante-provinsen: Orihuela, Denia, Orihuela, Alicante, Javea, Teulada, Campello og Elche.

Disse forsinkelsene utgjør 30.000 tapte arbeidsplasser, direkte og indirekte. Estimat fra arkitektforbundet konkluderer med at forsinkelsene vil fordyre hver bolig med 13.500 Euro i snitt.

Les også:

Fem tips om boligmarkedet etter Corona-viruset

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter