Stigende boligpriser begynner å stabilisere seg

Publisert

I årets tre første måneder steg boligprisene i Spania med to prosent, ifølge takserings-selskapet Gesvalt. Dette er den tolvte kvartalsøkningen på rad, men den andre på rad under tre prosent.

Per 1. april lå boligprisene i Spania på 1 566 euro per kvadratmeter. Til tross for en vedvarende økning ligger de fortsatt 26,9 prosent under den historiske toppnoteringen registrert i første kvartal 2008.

Gesvalt-rapporten påpeker at prisøkningen har vært generell i alle de autonome regionene i Spania, med Kanariøyene og Balearene i spissen med økninger på over ni prosent. Asturias og Baskerland har hatt de laveste økningene med henholdsvis 0,7 og 0,1 prosent. Balearene har fortsatt de høyeste gjennomsnittsprisene, med 2 859 euro per kvadratmeter, etterfulgt av Madrid og Baskerland, som er de to andre regionene med gjennomsnittspriser på over 2 000 euro per kvadratmeter.

En nedgang på 9,5 prosent i antall boligkjøp i Spania i 2023 indikerer en mulig overgang til leiemarkedet, der prispresset er større. I siste kvartal ble det registrert leieprisøkninger på over 15 prosent i flere provinser, med den høyeste økningen i Segovia på 22,6 prosent.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter