7.3 C
Alicante
30.4 C
Málaga
15 C
Las Palmas de Gran Canaria

Stadig økt aktivitet i boligmarkedet

Aktiviteten i det spanske boligmarkedet øker stadig. Det viser tall fra det nasjonale statistikkbyrået INE. Fra september i fjor til september i år har salget gått opp med hele 13,8 prosent. For enkelte regioner som Extremadura og La Rioja har økningen vært på opp mot femti prosent, mens bare et fåtall regioner har opplevd nedgang (Castilla y León, Navarra og Asturias). I Alicante-provinsen (Costa Blanca) har salget i samme periode økt med 7,3 prosent.

Mellom månedene august og september var økningen i boligsalget i Spania totalt sett på 4,5 prosent. Dermed har salget gått oppover i 13 måneder på rad. Dersom man bare ser på utviklingen i 2015 (januar til september), er økningen på 12,2 prosent.

Tallene styrker tidligere analyser om at krisen i det spanske boligmarkedet er et tilbakelagt stadium. Den positive trenden forklares med utviklingen i Spanias økonomi. Landet har vært i økonomisk vekst de siste to årene og tilliten til økonomien er tilbake. Stadig nye firmaer fra både inn- og utland investerer i eiendom og etterspørselen etter boliger øker. Det er riktignok stor variasjon fra sted til sted, men gjennomsnittsberegninger viser en klar tendens. Det selges stadig flere boliger, byggebransjen er tilbake i vekst og eiendomsprisene stiger.

[the_ad_group id="8585"]
[the_ad_group id="25373"]
[the_ad_group id="8584"]
[the_ad_group id="8584"]
[the_ad_group id="8584"]
[the_ad_group id="25369"]

Relaterte saker

- Advertisement -[the_ad_group id="8585"]