Stadig økt aktivitet i boligmarkedet

Publisert

Aktiviteten i det spanske boligmarkedet øker stadig. Det viser tall fra det nasjonale statistikkbyrået INE. Fra september i fjor til september i år har salget gått opp med hele 13,8 prosent. For enkelte regioner som Extremadura og La Rioja har økningen vært på opp mot femti prosent, mens bare et fåtall regioner har opplevd nedgang (Castilla y León, Navarra og Asturias). I Alicante-provinsen (Costa Blanca) har salget i samme periode økt med 7,3 prosent.

Mellom månedene august og september var økningen i boligsalget i Spania totalt sett på 4,5 prosent. Dermed har salget gått oppover i 13 måneder på rad. Dersom man bare ser på utviklingen i 2015 (januar til september), er økningen på 12,2 prosent.

Tallene styrker tidligere analyser om at krisen i det spanske boligmarkedet er et tilbakelagt stadium. Den positive trenden forklares med utviklingen i Spanias økonomi. Landet har vært i økonomisk vekst de siste to årene og tilliten til økonomien er tilbake. Stadig nye firmaer fra både inn- og utland investerer i eiendom og etterspørselen etter boliger øker. Det er riktignok stor variasjon fra sted til sted, men gjennomsnittsberegninger viser en klar tendens. Det selges stadig flere boliger, byggebransjen er tilbake i vekst og eiendomsprisene stiger.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter