Stabile priser på Solkysten

Publisert

Eiendomsprisene på Costa del Sol har stabilisert seg. Nedgangstider og stilstand i markedet er for lengst et tilbakelagt stadium. Det skriver avisen Euroweekly. Salget av boliger har gått oppover de siste to årene. Samtidig har man gått fra prisnedgang til begynnende prisstigning. Boliger i alle prisklasser finnes på markedet fra to-roms leiligheter til store villaer. Den positive utviklingen er ventet å fortsette også i 2016.

Sammen med Madrid og Barcelona er Costa del Sol i dag blant stedene som har den største salgsøkningen på det spanske boligmarkedet. Allerede i 2014 viste Solkysten tegn til å ha kommet seg ut av nedgangstidene, skriver Euroweekly. Salget gikk da oppover måned for måned sammenliknet med 2013. Denne trenden har fortsatt i 2015 og er forventet å fortsette i 2016.

Den økte aktiviteten i markedet gjelder imidlertid for hele Spania, også for Costa Blanca. Det er riktignok stor variasjon fra sted til sted, men gjennomsnittsberegninger viser en klar tendens. Det selges stadig flere boliger, byggebransjen er tilbake i vekst og eiendomsprisene stiger.

Den positive trenden forklares med utviklingen i spansk økonomi. Spania har vært i økonomisk vekst de siste to årene og tilliten til økonomien er tilbake. Stadig nye firmaer fra både inn- og utland ønsker å investere i eiendom og kjøper tomt fra banker og fra private landeiere.

For Solkysten har den positive utviklingen gjort at det nå blåses liv i eiendomsprosjekter som er blitt stående uferdige etter finanskrisen og sammenbruddet i markedet. Halvferdige hus og leilighetskomplekser blir nå ferdigstilt og legges ut for salg. Her nevnes spesielt dyrere prosjekter på steder som Puerto Banus og Las Terrazas de Cortesin. Det finnes imidlertid boliger i alle prisklasser, fra to-roms leiligheter til 150.000 euro til store villaer til en million euro.

Foto: Puerto Banús, Marbella (Tomas Fano 2011).

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter