Spår om aksellererende boligpriser i Spania fra 2020

Publisert

I en studie utført av takseringsforbundet AEV, Asociación Española de Análisis de Valor, konkluderer man med at det spanske boligmarkedet fra 2020 vil se nye vesentlige prisøkninger.

2019 regnes blant analytikere for å bli et år med relativt jevn men lav prisøkning etter at man har sett relativt høy verdistigning store deler av siste to år. Det som fra 2020 vil drive markedet videre opp er økonomiske og demografiske faktorer som folks økende disponible inntekt, leietakere som vil eie og folk som flytter til områder med bedre jobbmuligheter.

Presidenten for takseringsforbundet, Germán Pérez, sier boligmarkedet i Spania utvikler seg svært ujevnt. Storbyene har lenge sett prisøkninger over gjennomsnittet, denne tendensen vil bare fortsette.

Markedet for ferieboliger på Costa Blanca, Costa del Sol og Kanariøyene har også store forskjeller innad og det er i hovedsak forholdet mellom tilbud og etterspørsel som driver prisene. På Kanariøyene har man sett store prisøkninger. Tilbudet av boliger er her begrenset. På Costa del Sol ser man økende priser men også et økende tilbud av nybygg. I Torrevieja-området er det store variasjoner innad i markedet. Men det er svært høy aktivitet her med høy etterspørsel og boliger i alle prisklasser. Andelen tilgjengelige nye boliger er økende på Orihuela Costa spesielt. Et område svært attraktivt for nord-Europeere som vil ha en feriebolig i Spania.

Til tross for prisøkningene man har sett over en tid er prisnivået på bolig i Spania fortsatt vesentlig lavere enn tidligere toppnivå man så før finanskrisen.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter