Spanske boligpriser varierer

Publisert

Prisutviklingen på boliger varierer fra sted til sted på Costa Blanca. I følge en oversikt fra takseringsfirmaet Tinsa går prisene ned i Benidorm, mens de går opp i Torrevieja. Den samme tendensen gjør seg gjeldene også ellers i landet. Mens prisene stiger i storbyer som Madrid og Barcelona, ser man nedgang andre steder.

Det selges stadig flere boliger i Spania. Beregninger fra det spanske statistikkbyrået Instituto Nacional de Estadística (INE) viste at det i mars måned i år ble gjort 16,8 prosent flere transaskjoner enn på samme tid i fjor. Også prisene har gått oppover, selv om forskjellen kan være stor fra sted til sted. Tall fra takseringsfirmaet Tinsa fra første kvartal i år viste at prisene det siste året i gjennomsnitt hadde økt med 1,4 prosent.

Les også: Stabilitet i boligmarkedet

Prissitgningen er imidlertid moderat og lite tyder på at man er på vei mot en ny boligboble. Det bekreftes av de siste beregningene til eiendomsportalen Idealista.com, der det fremgår at prisnivået for bruktboliger i april har gått ned med 3,6 prosent sammenliknet med samme måned i fjor. Prisnedgangen gjelder også når man ser på den månedlige utviklingen og sammenlikner april med mars i år (-0,8 prosent).

Selv om prisene har gått ned i april, er de fleste enige om at markedet er stabilt. Samtidig er det til dels stor varisjon fra sted til sted, i både i etterspørsel og pris.

Variasjon gjelder også innenfor mindre avgrensede områder. Prisutviklingen på Costa Blanca tjener i følge avisen El País som eksempel på dette. Avisen refererer til tall fra takseringsfirmaet Tinsa fra første kvartal i år som viser en årlig nedgang i prisene på 5,4 prosent i Benidorm (gjennomsnittlig kvadratmeterpris på 1.470 euro). Til sammenlikning steg prisene i Torrevieja i samme periode med 6,6 prosent (kvadratmeterpris på 1.295 euro).

Den samme tendensen ser man også lenger syd på Solkysten (Málaga-provinsen). Mens Fuengirola hadde en prisnedgang på 5,6 prosent (kvadratmeterpris på 1.399 euro), steg prisene med 5,5 prosent i Marbella (kvadratmeterpris 1.864 euro).

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter