Spanske boligpriser mer stabile

Publisert

Prisene i det spanske boligmarkedet ser ut til å stabilisere seg. Det viser ferske tall fra det nasjonale statistikkbyrået INE. Kvadratmeterprisen har i løpet av årets første kvartal kun gått ned 1,6 prosent sammenliknet med i fjor. Ikke siden 2010 har prisnedgangen vært så moderat. De nye tallene tolkes som nok et tegn på at de økonomiske nedgangstidene er over.

Selv om boligprisene i Spania fremdeles går nedover og har gjort det de siste syv årene, er det nå optimisme å se i bransjen. Prisfallet har for lengst begynt å bremse opp og spanske banker er blitt mer villige til å gi boliglån. Tallene fra Instituto Nacional de Estadistica (INE) for første kvartal 2014 viser en prisnedgang på bare 1,6 prosent sammenliknet med samme periode i fjor. Dersom man ser på den kvartalsmessige nedgangen, fra siste kvartal i fjor til første kvartal i år, er nedgangen på skarve 0,3 prosent (Kvadratmeterprisen på nye boliger gikk opp med 0,1 prosent, mens prisen på bruktbolig gikk ned med 0,4 prosent).

Samtlige av Spanias 17 regioner har fått en oppbremsing i den kvartalsmessige prisnedgangen og fire av regionene opplever prisvekst (Balearene, Cantabria, Baskerland og Madrid). I følge ekspertuttalelser i avisen El País tyder mye på at bunnen i eiendomsmarkedet nå er nådd. Det legges vekt på at man over flere måneder har sett tegn til stabilisering i markedet og at prisen på boliger har gått opp i flere regioner. Analyser tilsier riktignok at kvadratmeterprisen i gjennomsnitt vil fortsette å falle en stund til, men det på et svært moderat nivå.

Prisen på eiendom i Spania har siden markedet var på topp i desember 2007 i gjennomsnitt falt med rundt 40 prosent.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter