12.4 C
Alicante
30.4 C
Málaga
20.8 C
Las Palmas de Gran Canaria

Spanske banker gir flere boliglån

Antallet boliglån fra spanske banker har økt med ti prosent det siste året. Det viser tall fra det nasjonale statistikkbyrået INE for september. Etter finanskrisen i 2008 og sammenbruddet i boligmarkedet var lånevirksomheten nede. De siste to årene har imidlertid bankene gitt stadig flere lån, noe som sammen med økt boligsalg og økte priser tas til inntekt for at markedet er i stabil vekst.

Tall det spanske statistikkbyrået Instituto Nacional de Estadística (INE) fra september i år viste en økning på 10 prosent i antall lån sammenliknet med samme måned i fjor. Totalt ble det lånt ut mer enn 3 milliarder euro, den høyeste summen registrert for en måned siden 2012. I tillegg til økningen er boliglånene som nå gis også jevnt over høyere en før, skriver avisen El País.

Økningen i de spanske bankenes låneaktivitet, sammen med en jevn økning i salg av eiendom og økte priser, tas som et tegn på at markedet er i stabil vekst. Dette er også hovedkonklusjonen i analyser fra spanske storbanker og aktører i bransjen.

Les også: Økt satsing på eiendom i Spania

Les også: Rekordlav EU-rente gir billigere lån

 

Relaterte saker

- Advertisement -