Selger boliger til ned mot halv pris

Publisert

Den spanske sparebankgruppen Bankia skal innen utgangen av året kvitte seg med flere tusen eiendommer i Spania. Salget gjelder kun bruktboliger og selges til sterkt reduserte priser, i noen tilfeller helt ned mot halv takst. Nærmere to tusen av eiendommene ligger i Comunidad Valenciana hvorav et sted mellom tre og fire hundre befinner seg på Costa Blanca. Årsaken til kampanjen oppgis ikke men fra tidligere vet man at spanske banker i kjølvannet av finanskrisen er blitt sittende mer eiendom enn de får solgt.

Under kampanjenavnet «Pisoterapia fin de año» (Leilighetsterapi årsslutt) har sparebanken Bankia til hensikt å selge unna rundt 5.000 bruktboliger over hele Spania, skriver avisen Información. Eiendommene skal være av forskjellige slag og er å finne i alt fra storbyer til småsteder, inn i landet og ute langs kysten. Av de 1.906 enhetene som skal selges i regionen Comunidad Valenciana befinner 364 seg i Alicante-provinsen og på Costa Blanca. De aktuelle eiendommene selges via bankens filialer og finnes i tillegg på nettstedet Haya Real Estate.

Etter finanskrisen i 2008 og sammenbruddet i eiendomsmarkedet har etterspørselen det siste året på nytt begynt å ta seg opp igjen. Prisene er på vei oppover mange steder og antall boliglån som gis fra spanske banker øker stadig. Bankene har foruten egne investeringer i eiendom de siste årene overtatt flere hundre tusen eiendommer ved tvang. Hvorvidt tilbudene Bankia nå kommer med gjelder boliger som banken har overtatt fra landets mange gjeldsofre blir det ikke sagt noe om. Samtlige prospekter gjelder imidlertid bruktbolig. Salgskampanjen gjelder frem til 31. desember.

Foto: Illustrasjon (arkiv).

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter