Rekordmange utlendinger kjøpte bolig i Spania

Publisert

Nesten 15 % av boligkjøpene i Spania i 2023 ble gjort av utlendinger, noe som er ny rekord. Alicante-provinsen er mest populær. Nesten 44 % av utenlandske kjøpere valgte Costa Blanca.

Selv om briter, tyskere og franskmenn fortsatt er de vanligste nasjonalitetene blant kjøperne, har de tapt andeler til andre nasjonaliteter.

I fjor kjøpte utenlandske kjøpere over 87 000 boliger i Spania, av totalt 583 000 salg, noe som tilsvarer nesten 15 prosent. Dette er en økning fra 2022, selv om de tre vanligste kjøpernasjonalitetene – briter, tyskere og franskmenn – har gått ned i antall. Marokkanere, belgiere og italienere er de mest populære, ifølge avisen El País.

Regionene langs Middelhavskysten og Balearene har vært spesielt populære blant utenlandske kjøpere, med Balearene i spissen med 31,5 prosent utenlandske kjøp, selv om andelen var lavere enn året før. Tre andre regioner med en høy andel utenlandske kjøpere opplevde også en viss nedgang sammenlignet med 2022, nemlig Kanariøyene (28,5 prosent), Murcia (23,8 prosent) og Katalonia (15,8 prosent).

På provinsnivå er andelen utenlandske kjøp enda større flere steder. Alicante topper statistikken for fjoråret med nesten 44 %, etterfulgt av Tenerife (35,7 %) og Málaga (33,7 %).

Etter fem år med nedgang har det de siste to årene vært en sterk vekst i antall kjøp fra utenlandske kjøpere, noe som styrker deres rolle som en viktig faktor i det spanske eiendomsmarkedet. Kjøp av boliger til en verdi av over en halv million euro har gått noe ned, noe som er relevant for ikke-EU-borgere som ønsker å søke om det såkalte “Golden Visa”. Derimot fortsetter det totale antallet utenlandske kjøp å øke, til tross for at boligprisene i Spania har økt med nesten seks prosent i forhold til året før.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter