Rekordlav EU-rente gir billigere lån

Publisert

EUs Euribor-rente har for første gang i historien havnet på minussiden ved slutten av en måned. Referanserenten for Euroen som ligger til grunn for beregningen av renter på de fleste spanske boliglån avsluttet februar måned på rekordlave -0,008 prosent. Det er det laveste månedlige nivået siden indikatoren ble innført etter overgangen fra pesetas til euro i 1999. Den lave renten vil føre til billigere boliglån for alle som ikke har låst renten, noe de færreste lånetakere i Spania har.

Samtidig med nedgangen i Euribor-renten gis det flere boliglån enn på lenge i Spania. I følge tall fra det spanske statistikkbyrået INE ble det gitt 19,8 prosent flere slike lån i fjor sammenliknet med 2014. Betingelsene for lån hos spanske banker anses som viktig for den økte etterspørselen i eiendomsmarkedet som Spania har hatt de siste to årene.

I følge det spanske nyhetsbyrået Europa Press vil et gjennomsnittlig spansk boliglån bli rundt 170 euro billigere i året med den nye rentesatsen (ca 1.600 kroner).

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter