Regjeringen har forkjøpsrett på boliger

Publisert

Den 12. juni trådte lov av 6/2020 i kraft. Den gir den regionale administrasjonen, Communidad Valenciana, forkjøpsrett på boliger fra tvangsauksjon i regionen. Som konsekvens av loven har regionen også forkjøpsrett på boliger kjøpt fra bankerog finansieringsselskaper etter 2004.

Målet er å unngå utkasting av folk som lever i en sårbar situasjon eller personer uten annet boligalternativ.

Dette er ikke et reelt problem for de som selger en enkelt bolig. Myndigheten er primært interessert i hele bygninger, for å utvide regionens tilbud av sosialboliger.

Men for meglerne er dette i enkelte transaksjoner nok en byråkratisk utfordring. I de transaksjoner som kan være rammet av loven må man se helt tilbake til 2004 og så varsle myndighetene så de i løpet av 60 kalenderdager har muligheten til å utøve denne forkjøpsretten.

SKRIBENTEN: Eiendomsmegler Mona Nielsen fra Larvik kom til Spania i 1986. Hun er i dag en av de mest erfarne norske eiendomsmeglere i Spania og en veteran i bransjen på Costa Blanca. Hun er utdannet spansk megler og til daglig leder for eiendomsmegler Lundquist & Nielsen, en bedrift med historie tilbake til 1998. Nielsen har vært aktiv i Spansk politikk. I 2008 ble hun valgt inn i PSOE’s styre i Rojales. Mona Nielsen sitter også i styret for stiftelsen til den Norske Skolen i Rojales.

Les også:

Kjøpe bolig i Spania midt i corona-virus krisen

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter