Prisvekst for første gang siden 2008

Publisert

Eiendomssalget i Spania har gått oppover siden siste halvdel av 2014. Tall fra spanske myndigheter viser nå at aktiviteten i markedet også har gitt seg utslag i økte priser. I følge det spanske departementet for utvikling (Ministerio de Fomento) steg boligprisene med 0,5 prosent i siste kvartal i fjor, den første gjennomsnittlige prisveksten i markedet siden 2008.

Økningen i boligprisene skyldes hovedsaklig salget av bruktboliger som utgjør nesten to tredjedeler av alle registrerte transaksjoner i Spania. Foruten den kvartalsmessige prisøkningen for hele landet, opplevde fem regioner også prisvekst når man ser på hele 2014 under ett. Av disse fem hadde Cantabria en årlig prisøkningpå 3,6 prosent, Balearene 2,4 prosent, Kanariøyene 1,0 prosent, Madrid 0,5 prosent og Comunidad Valenciana, der Costa Blanca utgjør et viktig markedet, en økning på 0,6 prosent.

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris i Spania lå ved utgangen av 2014 på 1.463 euro, bare noen få euro lavere enn i slutten av 2013.

 

Les også:

 

Større aktivitet i eiendomsmarkedet

 

IMF: Boligmarkedet har nådd bunn

 

Foto: Benidorm, Comunidad Valenciana.

 

 

 

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter