Prisøkning på boliger i Spania

Publisert

Bunnen i eiendomsmarkedet kan være nådd. I mange av Spanias regioner øker nå gjennomsnittsprisen på boliger. Prisen på bruktboliger gikk i gjennomsnitt opp med 0,7 prosent fra september til oktober. Det viser tall fra den spanske eiendomsportalen Idealista.com. Prisene stiger mest i Catalonia, etterfulgt av La Rioja og Comunidad Valenciana. I Alicante-provinsen der Costa Blanca regnes som det viktigste markedet har prisene gått opp med 1,2 prosent. Det gir en kvadratmeterpris på 1.241 euro. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for hele Spania er til sammenlikning på 1.768 euro.

Prisen på bruktbolig har gått opp i 7 av Spanias 17 regioner. De tre regionene med høyest prisstigning er Catalonia (+1,3), La Rioja (+1,0) og Valencia (+0,8). De dyreste boligprisene finner man i de to baskiske byene Guipúzcoa og Vizcaya helt nord i Spania. Der ligger kvadratmeterprisen på henholdsvis 3.230 euro og 2.969 euro. Deretter kommer Madrid på 2.645 euro og Barcelona på 2.247 euro.

Selv om prisene på bruktboliger nå ser ut til å gå oppover, er de likevel klart lavere enn på samme tid i fjor. I oktober 2012 lå kvadratmeterprisen på 1.918 euro, som er 7,8 prosent høyere enn i oktober i år.

De rimeligste bruktboligene finner man i provinsen Cuenca i Castilla-La Mancha (996 euro per kvadratmeter) etterfulgt av Ciudad Real i samme region (1.011 euro) og Ávila i Castilla og León (1.023 euro).

Idealista.com har levert analyser og prisstatistikk fra det spanske boligmarkedet siden de startet opp i 2000. Tallene for oktober er basert på prisinformasjon fra et utvalg på 316.498 boligannonser hentet inn i perioden 25. september til 28. oktober 2013.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter