Prisøkning i storbyer og på feriesteder

Publisert

Boligprisene i Spania øker klart mest i storbyer og ved populære feriesteder. Det viser tall fra takseringsbyrået Tinsa. Øverst på listen ligger Barcelona der prisene det siste året har steget med over 8 prosent. Samtidig opplever byer inn i landet fremdeles prisnedgang, spesielt på steder med stort overskudd av boliger. Den generelle tendensen i det spanske markedet er imidlertid positiv, med en gjennomsnittlig prisøkning for hele Spania på 0,8 prosent i tredje kvartal.

Det spanske boligmarkedet er i vekst. Samtidig er det betydelige forskjeller mellom regioner, provinser og byer. I følge tall fra landets største takseringsbyrå Tinsa topper byen Barcelona statistikken med en prisvekst de siste tolv månedene på hele 8,8 prosent. Deretter følger Santa Cruz de Tenerife på Kanariøyene med 7,4 prosent, Cáceres i Extremadura med 7,3 prosent, Bilbao i Baskerland med 6,9 prosent, Cuenca i Castilla-La Mancha med 6,3 prosent og Valencia i Comunidad Valenciana med 6,0 prosent.

Etter byggeboomen og det påfølgende sammenbruddet i markedet har tilbudet av eiendom i Spania i flere år vært høyere en etterspørselen. Dette er i ferd med å snu i storbyer og på populære feriesteder, noe som presser prisen oppover.

Samtidig er utviklingen anderledes i mindre byer inn i landet, der overskuddet av boliger fremdeles er stort. Når tilbudet forsetter å være langt større enn etterspørselen, på steder som er mindre attraktive på markedet, ser man at utviklingen mot vekst og prisstigning går saktere.

Dersom man tar for seg de forskjellige regionene i Spania utgjør Catalonia, Madrid og Kanariøyene de tre markedene som for øyeblikket opplever størst prisvekst. Prisene på det katalanske boligmarkedet økte med hele 6,5 prosent i tredje kvartal, mens Madrid-regionen og Kanariøyene økte med henholdsvis 4,8 og 3,8 prosent. Enkelte regioner som Murcia, Cantabria, Navarra og Castilla y León har hatt en negativ prisutvikling. Tallene gjelder for tredje kvartal i år, sammenliknet med tredje kvartal i fjor.

Les også:

Boligsalget opp med 20 prosent

40% flere byggeprosjekter

 

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter