Opptil 20% avkastning på ferieboligen – Her bør du kjøpe skal du tjene penger

Publisert

På Costa Blanca skiller Altea seg ut som byen hvor man oppnår best avkastning om ferieboligen primært er en investering. På Costa del Sol skal man kjøpe i Nerja om avkastning er det primære man ønsker seg av boligkjøpet i Spania. Data fra Fuengirola viser til negativ avkastning, ikke kjøp her om du vil tjene penger.

I gjennomsnitt gir en investering i en feriebolig for utleie langs kysten av Spania en avkastning på 6.28%. I enkelte områder er avkastningen mer enn de dobbelte. Forholdet mellom pris ved kjøp av ferieboligen, pris ved utleie og lengden på utleiesesongen er avgjørende for god avkastning.

Lønnsomt i Altea

I Alicante provinsen skiller Altea seg ut med høyest avkastning. Data fra denne analysen viser at man i gjennomsnitt betalte 1678 Euro pr m2 ved kjøp av feriebolig for utleie i Altea. Og man oppnådde en avkastning på 15-20%. Altea har blant områdets dyreste boliger men leieprisene er enda høyere. Nøkkelen i Altea ligger i høy etterspørsel og relativt få tilgjengelige boliger for utleie. Sesongen i Altea er også lang, det er ganske lett å leie ut selv i «lavsesongen». Byen har liv hele året.

altea-promenade.jpg

Lønnsomt med feriebolig i Nerja

Nerja noe øst for Malaga har noen av de dyreste boligene i undersøkelsen med 2144 Euro som snittpris. Leieprisene er tilsvarende høye og sesongen er lang noe som forklarer en svært god avkastning på 15-20% her.

Elending investering i Fuengirola

Tallene fra Fuengirola viser at man i snitt betalte 1652 Euro pr m2 for en bolig her. Til tross for den relativt høye prisen er leieprisene ikke høye nok og sesongen ikke lang nok til å gi noen avkastning her. Kjøpte man her et par år tilbake for utleie har man tapt penger hvert år i følger undersøkelsen.

Lav avkastning i Alfaz del Pi og i Albir

Data viser at man i snitt betalte 1407 Euro pr m2 ved kjøp av feriebolig i Alfaz del Pi hvor også Albir er inkludert. Alfaz del Pi har større tilbud av ferieboliger og oppnår ikke de samme prisene som Altea på korttidsleie noe som kan forklare at avkastningen i Alfaz del Pi kommune «bare» var på rundt 5%.

albirent.jpg

Markedet i Alfaz del Pi er svært fragmentert og kan være vanskelig å navigere. Sommermåneden dominerer spanjolene feriebolig-markedet i Albir, mens i vintermånedene er det ofte pensjonister fra Skandinavia som ønsker seg hit noen måneder.

Men markedet er selektivt i Albir-området med tanke på beliggenhet og mange boliger f.eks. lenger bort fra strandområdet i Albir oppfattes som lite attraktive både sommer og vinter. Spesielt boliger i Alfaz del Pi oppnår lavere leiepriser. Til tross for dette er prisene ved kjøp av bolig i Alfaz del Pi og Albir svært høye noe som forklarer den relativt lave prosentvise avkastningen. Mange som kjøper i f.eks. Albir skal selv bruke boligen og for disse er utleie en måte å senke driftskostnadene på, ikke en primær «forretning» noe som forklarer god etterspørsel etter boliger for salg her.

God investering i Murcia

Mazarron som ligger i Murcia har også gitt svært god avkastning for investorer med 15-20% avkastning på kjøp for utleie. Nøkkel her ligger i lave priser ved kjøp. Man betalte i snitt rundt 1000 Euro pr m2 ved kjøp av en feriebolig i Mazzaron. Men området er godt kjent for mange nasjonaliteter inklusive spanjolene så de som har kjøpt en bolig her har fått svært god avkastning.

Malaga på topp – Sikker investering i storbyene

Spanske storbyer langs kysten er generelt en sikrere investering enn feriebyene. Alle storbyene som er tatt med i undersøkelsen viser god avkastning ved kjøp for utleie.

Malaga bys kombinasjon av strandferie og storby gjør den til en god investering med tanke på kjøp for utleie.
Malaga bys kombinasjon av strandferie og storby gjør den til en god investering med tanke på kjøp for utleie.

Malaga er på topp med en avkastning på 16.6%, Barcelona følger etter med 15.5% og Valencia med 9.6% avkastning. I snitt betalte man 1607 Euro pr m2 i Malaga, 3572 Euro i Barcelona og 1313 Euro i Valencia.

Kjøp av feriebolig i Spania er ikke investering for alle, mange kjøper seg en ny livsstil, bedre helse og mere tid med familie og venner.

Anaysen er lagt frem av det spanske analyse-selskapet “Urban Data Analytics“. Selskapet er basert i Madrid og spesialiserer seg på Big Data-analyser av eiendomsdata.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter