Økte eiendomspriser i Spania

Publisert

Eiendomsprisene i Spania vil øke med 2,5 prosent i år og 2,5 prosent til neste år. Det mener det amerikanske kredittratingbyrået Standard and Poor´s. Dersom prediksjonene stemmer betyr det slutten på det store prisfallet etter finanskrisen og sammenbruddet i eiendomsmarkedet. I følge byrået vil den positive trenden fortsette i 2017 med en prisstigning på 4 prosent. Økningen forklares med Spanias økonomiske vekst og den lave renten på lån.

Slutten på den nedadgående trenden i det spanske eiendomsmarkedet kom i fjor da prisene endelig stabiliserte seg. I følge spansk departementet for utvikling (Ministerio de Fomento) steg boligprisene med 0,5 prosent i siste kvartal i 2014, den første gjennomsnittlige prisveksten i markedet siden 2008.

Les: Prisvekst for første gang siden 2008

I følge de nye beregningene fra Standard and Poor´s (S&P) vil prisen på eiendom stige med 2,5 prosent i både 2015 og 2016 og øke med ytterligere 4 prosent i 2017. Den positive utviklingen forklares med veksten i spansk økonomi, som har vært tiltagende siden andre halvdel av 2013, og lavere boliglånsrente.

Den bedrede økonomien og den lave renten vil i 2015 også føre til økte eiendomspriser i andre europeiske land mener S&P. Innen eurosonen vil Irland få den sterkeste prisveksten med hele 9 prosent, etterfulgt av Tyskland med 5 prosent, Portugal med 4 prosent og Nederland med 3 prosent.

Foto: Puerto José Banús i Marbella, Andalucía.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter