Økt satsing på eiendom i Spania

Publisert

Investeringer i eiendom vil øke i løpet av 2016. Det mener den spanske storbanken BBVA. I følge bankens siste tilstandsrapport for det spanske boligmarkedet «Situación España» vil man få en vekst på 3,4 prosent i år og 3,3 prosent til neste år. Det vises til at markedet har vært i stabil vekst over tid, en trend BBVA mener vil fortsette i tiden fremover. I tillegg ser banken lyst på fremtiden for entreprenører og viser til at etterspørselen etter boliger i fremtiden vil øke mer enn tilbudet.

Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) har med sine tall justert opp vekstprognosen for 2016 fra 2,8 til 3,4 prosent. Banken tror imidlertid at kurven vil flate noe ut til neste år og har derfor redusert prognosen fra 4,4 til 3,3 prosent for 2017.

Samtidig ser man en tendens til mer forsiktig prisstigning i markedet fremover. I følge analyser presentert i avisen El País vil ikke boligprisene øke like mye i resten av 2016 som de gjorde i første kvartal. Da gikk prisene i gjennomsnitt opp med 5,0 prosent sammenliknet med samme tid i 2015. Spanske boligpriser vil fortsett å øke, men med en rytme som følger veksten i økonomien. Det vil si rundt 2 og 3 prosent, skriver avisen.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter