80% av aktiviteten i boligmarkedet er tilbake

Publisert

Pandemien og folks tid i “hjemme-karantene” setter sitt preg på markedet. Utbyggerne har lagt merke til en ny profil blant de som kjøper feriebolig langs kysten. Tidligere har størstedelen av markedet vært drevet av pensjonister som vil ha seg en feriebolig. Dette har nå endret seg.

Stadig yngre kjøper bolig i Spania

Snittalderen har nå gått ned fra 62 til 52 år. Folk ønsker seg trygge investeringer i et marked hvor renta er lav og det knapt er avkastning på bankinnskudd. Mange ønsker seg også et komfortabelt sted å tilbringe mer tid om nye restriksjoner skulle komme med den “neste pandemien”. Mange har også større muligheter til å jobbe over nettet og med det kan man tilbringe mer tid i en bolig i Spania.

79% av aktiviteten før pandemien

Utbyggerne i Alicante-provinsen rapporterer om merkbart økt etterspørsel de siste tre månedene. Og det er kjøpere fra andre europeiske land som driver markedet nå. Takket være disse er aktiviteten i markedet høyere nå enn i perioden før pandemien.

Sektoren merket en stor nedgang tidlig i 2021 i det antallet operative flyruter var begrenset og mange lot være å reise som følge av reise-restriksjoner.

Aktiviteten knyttet til nybygg er ny tilbake på 79% sammenliknet med perioden før pandemien, altså 2019 sammenliknet med 2021. Dette målt i igangsatte nye boliger.

Nye påbegynte boliger igangsatt i løpet av 2021:

Alicante by 1026

Elche 376

Orihuela 371

Denia 345

Torrevieja 321

Pilar de Horadada 309

Cabia 304

Santa Pola 292

Finestrat 198

Kommuner med lavere aktivitet er ikke tatt med i oversikten. Data kommer fra arkitektenes forbund for Alicante-provinsen.

Bare i Alicante-provinsen jobber nesten 100.000 personer i bedrifter som

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter