Nesten halv pris på bolig i Spania

Publisert

Tall fra Instituto Nacional de Estadísticas (INE)  viser at pris på omsatte eiendommer i Spania har falt med nesten 50% siden 2007. Tallene som ble publisert 13. september
 
Det er i storbyene prisene har falt mest, hvor prisene i sin tid også steg raskest. I dag er etterspørselen i storbyene relativt lav mens det er høyere aktivitet i kystnære områder hvor spanjoler og utlendinger fortsatt ønsker sine ferieboliger, nå til langt lavere pris. I Katalonia har priserna falt med 48,5 procent.
 
Størst fall på Costa del Sol, mest omsetning i Torrevieja
På Costa del Sol (Málagaprovinsen) har prisene falt med så mye som 47,1 procent. På Costa Blanca har prisfallet vært noe mindre med 41.1% nedgang siden 2007. Den sydelige delen av Costa Blana hvor Torrevieja ligger har hatt det definitivt største prisfallet på Costa Blanca hvor mange boliger har blitt solgt til under «halv pris» mens prisene nord for Alicante har holdt seg bedre med en nedgang på 20-40% avhengig av by og bydel. Det store prisfallet i Torrevieja har satt pris på omsetningen av boliger der, og mange kjøper nå flere boliger der med tanke på utleie og langsiktig investering.
 
For nordmenn flest fremstår Costa Blanca som er lagt mer attraktivt alternativ. Blant annet pga langt flere direktefly til Norge hele året og bedre jobbmuligheter for nordmenn.
 
På de spanske øyene, Balearene og Kanariøyene har prisene holdt seg bedre.  På Kanariøyene har prisen gått ned «kun» 32,7% siden toppen i 2007 og Mallorca -21,8%
 
Flere kjøper nå
Aktiviteten i markedet er nå på vei opp igjen og mye tyder på at markedet nå “skraper bunnen” samtidig som økonomiene i EU generelt er på bedringens vei etter finanskrisen. I følge INE ble det i juli omsatt  25 706 boliger i Spania, noe som er 7.3% fler enn ett år tidligere. Siste tolv månedene er det omsatt 325 435 boliger noe som er 2.9% fler enn siste 12 måneds periode.
 
Utenlandske investeringsfond som HIG Capital, Lone Star og Blackstone har nå for alvor fattet interesse for eiendom i Spania som investering og har kjøpt opp store porteføljer av boliger fra spanske banker.
Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter