23.8 C
Alicante
30.4 C
Málaga
26.1 C
Las Palmas de Gran Canaria

Moderat prisvekst på bolig i Spania

Prisene på det spanske eiendomsmarkedet har økt moderat i 2017. I følge tall fra spanske myndigheter lå den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen ved utgangen av juni på 1.530 euro. Det er 0,3 prosent mer enn i første kvartal og 1,6 prosent høyere enn for et år siden. Prisene har dermed gått oppover i ni kvartaler på rad.

Spania kan se tilbake på over to år med sammenhengende prisstigning, i fjor beregnet til rundt 5 prosent. Det store prisfallet fra markedets høyeste notering i 2008 er dermed redusert betraktelig de siste årene. Etter finanskrisen og sammenbruddet i markedet falt prisene i følge enkelte beregninger med over 40 prosent.

Tallene fra Spanias departement for utvikling (Ministerio de Fomento) viser at prisforskjellen nå er redusert til 27,2 prosent.

De fleste spanske regioner hadde prisøkning i andre kvartal sammenliknet med samme tid i fjor. Høyest var imidlertid økningen i Catalonia (4,3 prosent), Madrid-regionen (3,5 prosent), på Kanariøyene (3,5 prosent) og på Balearene (3,3 prosent.) Bare 4 av 17 regioner hadde nedgang, Aragon (-3 prosent), Extremadura (-2 prosent), Castilla y León (-1,7 prosent) og Cantabria (-1,3 prosent).

Les også: Fire år med økning i boligsalget

 

Relaterte saker

- Advertisement -