Lov om utleie av bolig endres

Publisert

Regjeringen ga i slutten av desember grønt lys til for å endre loven som regulerer utleie i Spania. Blant flere nyheter er at utleier nå maksimalt kan kreve tilsvarende to måneders leie som depositum.

LAU, Ley de Arrendamientos Urbanos, regulerer ting som depositum, utkastelse og lengden på leieforhold.

Endringen i loven begrenser utleieres mulighet til depositum. Maksimum depositum ved utleie i Spania er nå tilsvarende to måneders leie.

PSOE vedtar endringen med støtte fra Podemos, sistnevnte ønsket også å inkludere større priskontroll på utleie, for å begrense prisveksten i storbyene, noe de ikke fikk gehør for hos PSOE denne gangen, lovendringene er et kompromiss mellom PSOE og Podemos, sistnevnte som av mange omtales som et venstre-populistisk parti.

Leietakere kan nå kreve å fornye leieavtaler opptil 5 år. Dersom utleier er et firma kan man kreve å få bo i boligen i opptil 7 år.

Minister for bolig og infrastruktur, José Luis Ábalos, sier om den nye loven at et av målene er å gjøre livet lettere for spesielt unge i Spania som i dag ofte ikke har råd til egen bolig og er tvunget til å dele bolig eller bo hjemme med foreldrene. Antallet tvungne utkastelser har økt med 5% i Spania siste årene.

Norsk Helsebedrift søker helsesekretærer på hel-, og deltid!

Jobb fra hjemmekontor i Spania! Bor du i Alicante området, gjerne Torrevieja og ønsker å jobbe fra Spania fra hjemmekontor mot norske pasienter via nett på telefon og data, er...

Selge spaniaboligen din UTEN å reise til Spania?

Hele pakken hos LNDINBOLIG En del av våre kunder som vil selge boligen sin hverken kan eller ønsker å reise til Spania for å avvikle eierforholdet.Det kan være, tidsklemme, arveoppgjør,...

Relevante nyheter