Leier midt i Madrid for 7€

Publisert

Noen heldige leietakere i sentrum av Madrid betaler bare 7 Euro i husleie hver måned.

Nå kjøper eiendoms-investorer opp leilighetene hvor leietakerne sitter på leiekontrakter fra Franco-æraen. En eiendomsinvestor har kjøpt åtte leiligheter for en snittpris på 225.000 Euro, langt under det som er markedspris i sentrum av Madrid.

Han kan ikke kaste ut leietakerne han får på kjøpet. De har leiekontrakter som gir dem en månedsleie på 7 til 700 Euro i måneden til tross for at markedsprisen ville vært på rundt 1800 Euro i denne delen av Spanias hovedstad. Investoren har regnet på antatt levealder på leietakerne og regnet seg frem til at dette blir en god butikk til tross for at han kan for enkelte leietakere kan regne med å vente til 2050 før han kan overta og selge leiligheten.

Leilighetene er kjøpt av selskapet SAREB hvor misligholdte eiendoms-porteføljer fra banker og bedrifter som ikke kunne betale sine forpliktelser havnet. På denne måten fikk man i Spania ut «giftige» gjelds-bomber ut av markedet og stabilisert økonomien under finanskrisen.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter