Kjøpe bolig i Spania: De mest populære småbyene

Publisert

Småbyer nære kysten, helst et stykke unna turistmaskiner som selger “sol og strand”. Dette er beliggenheten som er mest populær blant utlendinger som kjøper bolig i Spania utenom storbyene.

Idealista har analysert søk gjort fra utlandet og på listen over det mest populære stedene er mange småbyer populære blant nordmenn i Spania.

Vil til “Norske” Ciudad Quesada

Mest populært er Ciudad Quesada like nord for Torrevieja. Denne urbanisasjonen har lenge vært blant de mest ettersøkte områdene for Nordmenn i Spania. Her er boligene romslige oftest med et godt stykke tomt. Nabolaget er ryddig og rolig. Den norske skolen finnes også i nabolaget som gjør området ekstra attraktivt for norske familier med barn. Her koster en bolig 2.207 Euro i snitt pr m2.

Torrevieja-området har for lengst forbigått Alfaz del Pi som stedet med flest nordmenn i Spania.

POLOP

Polop nord på Costa Blanca

Nord på Costa Blanca er det Polop som utmerker seg. Den lille landsbyen er ikke attraksjonen i seg selv. Men kommunen har stor i areale og den grenser inntil byer som Altea, La Nucia og Alfaz del Pi hvor det lenge har vært stort press og svært få tilgjengelige tomter. Landbyen gir ennå en “typisk spansk” følelse. Selv om flere av småbarene som omkranser torget er overtatt av utlendinger, blant dem Runa Askeland fra Norge.

Her koster en bolig 1.915 Euro pr m2 i snitt.

Flest rumenere og marokkanere

Analyser av søk på eiendomsportalen viser at det er folk fra Romania og Marokko som er de mest aktive i markedet. Britene vil fortsatt kjøpe bolig på Costa Blanca og tyskerne vil til Balearene, da helst Mallorca.

Nordmenns førstevalg

For nordmenn er de mest attraktive stedene: Orihuela Costa, Torrevieja, Ciudad Quesada og Guardamar. Etterfulgt av Fuengirola, Calahonda, Mijas og Marbella på Costa del Sol. Nord på Costa Blanca er det Altea, La Nucia, Alfaz del Pi og Albir som trekker flest nordmenn.

Hovedtyngden i nordmenns kjøp av bolig i Spania har i mange år ligget syd på Costa Blanca i Torrevieja og området rundt.

På Kanariøyene er det mest fokus på Gran Canarias sydlige områder: Maspalomas, Arguineguin, Puerto Rico, Mogan, San Augustin er alle populære blant nordmenn. Trenden på Gran Canaria heller mer mot leie enn kjøp av bolig.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter