Husleie stiger i Torrevieja og Costa Blanca

Publisert

Leieprisene i Torrevieja gikk opp 21.3% før sommeren. Trenden er like over store deler av kysten men ingen steder har prisene steget så mye som i Torrevieja.

I Alicante steg leieprisene med 3.9% og i Murcia 5.5%. Valencia er storbyen med størst økning på Costa Blanca. Leieprisene i Valencia gikk opp 14%. Bak tallene ligger faktorer som at Torrevieja har hatt relativt lave priser noe som gjør at den prosentvise økningen blir større når man øker den månedlige leien med 50 eller 100 Euro.

For Valencias del har byen over lang tid vist stor vekst i pris i både boliger for salg og spesielt for utleie ettersom Spanias økonomi blir bedre og turismen i Valencia vokser mer enn mange andre steder. Byen skiller seg ut med å tilby mer eller mindre samme «pakken» som Barcelona men til en lavere pris og uten det samme antall turister, stress og støy.

Gandia mellom Denia og Valencia skiller seg ut med en prisnedgang på -10.5%. Dette kan muligens forklares med at byens turister i hovedsak er spanjoler fra «arbeiderklassen» med lavere kjøpekraft. Spanjoler med høyere kjøpekraft velger andre steder på kysten.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter