Forbyr privat utleie til turister

Publisert

Palma by på Mallorca vil fra og med sommeren forby all privat utleie av leiligheter til turister. Den stadig økende satsingen innen denne sektoren har skapt et press på markedet som gjør at folk som bor og jobber i byen ikke får tak i bolig. Kommunen varsler bot på 40.000 euro til utleiere som ikke innretter seg etter det nye forbudet.

Rundt 70 prosent av feriereisende som besøker Palma overnatter i utleieleiligheter. Av disse leilighetene drives 90 prosent uten lisens, skriver El País. Økende satsing på turisme kal ha ført til at presset på utleiemarkedet i regionshovedstaden er blitt for stort. Det siste året har utleieprisene steget med 7,5 prosent.

Den økende tilstrømningen av turister har gjort at mangelen på leiligheter til byens befolkning er blitt et reelt problem. Enkelte har vært nødt til å flytte til fastlandet og fagforeninger opplyser om sesongarbeidere som takker nei til jobber fordi de ikke kan finne et sted å bo.

Les også: Lokalbefolkningen protesterer, “Turister dra hjem!”

I følge avisen El País er en ny lov som skal regulere utleiemarkedet på Balearene under utarbeidelse fra regionale myndigheter. Byrådet i Palma har imidlertid ikke hatt tid til å vente på dette, men har sett seg nødt til å innføre nye regler allerede til sommeren. Kommunen varsler bot på 40.000 euro til utleiere som ikke innretter seg etter det nye forbudet.

Les også: Slår ned på ulovlig utleie 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter