Flere svenske kjøper bolig i Spania, færre norske

Publisert

Svensker er blitt den nest største kjøperen av eiendom på Costa Blanca. Det viser tall fra spanske notarer for 2015. I løpet av fjoråret økte salget av boliger til svenske statsborgere med nær 20 prosent sammenliknet med året før. Briter utgjør som vanlig den klart største kjøpergruppen, mens etterspørselen fra russere minker stadig. I tillegg viser statistikken en nedgang i kjøp fra nordmenn på over 16 prosent.

I følge tallene fra Colegio de Notarios ble det totalt solgt 17.468 boliger til utlendinger i Alicante-provinsen i fjor. Det er 6,2 prosent mer enn året før og det femte året på rad med økning. Briter utgjør som vanlig den klart største kjøpergruppen. Russere var en periode storkjøpere, men har det siste året halvert antall kjøp i provinsen. At interessen fra Russland minker, forklares med landets økonomiske problemer.

For svenskene er dette motsatt. Naboene i nord er for øyeblikket den neste største kjøperen av bolig på Costa Blanca. Antallet registrerte transaksjoner var i fjor 1.766, en økning på 19 prosent sammenliknet med året før.

De siste årene har stadig flere svensker kjøpt seg bolig i Spania. Avisen Información viser til uttalelser fra lederen for det svenske eiendomsbyrået Fastighetsbyrån, Daniel Nilsson som forklarer den økte interessen med at Sverige har klart seg rimelig bra gjennom finanskrisen.

At svenskene nå kan ta opp større lån bidrar til økt kjøpekraft og investeringslyst i utlandet. I følge Nilsson er det også flere unge kjøpere enn før; folk i trettiårene som vil ha bolig i Spania til bruk for langhelger og lengre ferier, men som jobber og bor i Sverige.

Den økte interessen hos svenskene står i kontrast til den norske. Antallet boliger solgt til nordmenn i Alicante-provinsen, gikk i fjor ned med 16, 6 prosent.

Les også: Flere svensker og nordmenn kjøper eiendom

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter