Flere solgte boliger og høyere priser også i 2018

Publisert

Salg av eiendom i Spania vil fortsette oppover også i 2018. Det mener eksperter hos eiendomskonsulenten Anticipa Real Estate. Selskapet antyder en vekst på over 10 prosent sammenliknet med i år. Samtidig vil prisene få en økning på rundt 5 prosent. Kredittratingbyrået Fitch Ratings varsler parallelt om kunstig høye priser i Madrid og Barcelona.

Anticipa Real Estate mener det spanske eiendomsmarkedet for inneværende år vil kunne ende på rundt 481.000 solgte enheter. Det vil i så fall være 9,3 prosent mer enn i fjor. Dersom selskapets prediksjoner er riktige vil økningen fortsette også i 2018, til totalt 526.000 boliger. Det er 10,1 prosent mer enn prognosen for 2017. Til sammenlikning ble det i 2013, da markedet nådde sitt foreløpige bunnpunkt, solgt 285.000 boliger.

Samtidig med den forventede salgsøkningen vil også prisene stige. Skal vi tro Anticipa Real Estate vil den årlige prisøkningen ved utgangen av 2017 ha kommet opp i 5,8 prosent, mens 2018 vil se en økning på 5,0 prosent.


Varsler boligboble i Madrid og Barcelona

Samtidig med den oppadgående trenden varsler kredittratingbyrået Fitch Ratings om kunstig høye priser lokalt i Madrid og Barcelona. Prisene i Spanias to største byer har de siste årene bidratt til å trekke gjennomsnittsprisen på det spanske markedet oppover. Selskapet mener nå at prisene i enkelte nabolag ikke lenger er bærekraftige. Det vises tall for tredje kvartal som vitner om en årlig prisstigning på mellom 15 og 35 prosent i enkelte strøk.

Les også: Moderat prisvekst på bolig i Spania 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter